E-mail Geslo  
Novice

Prvi dogodek dveh con - ogled ladje Azura in druženje

Datum: 21-03-2010
Karlo Ferfolja
Karlo Ferfolja
Udeleženci ogleda
Udeleženci ogleda
Guvernerji in predsedniki
Guvernerji in predsedniki

Prvi dogodek v organizaciji novo ustanovljenega italijansko-slovenskega odbora dveh con je bil obisk tržiške ladjedelnice Fincantieri in ogled ladje Azura v izgradnji. Ladja bo predana ladjarju že konec meseca marca, zato smo počaščeni, da so nam kljub časovni stiski ponudili svoje gostoljubje in nam v lepem nedeljskem dopoldnevu razkazali potniško ladjo, ki je v bistvu plavjoče mesto. 300 m dolga ladja z devetnajstimi nadstropjiže sama po sebi vzbuja veličasten vtis in občudovanje.

Zbrali smo se lionisti in prijatelji z obeh strani meje. v akciji so sodelovali lions klubi: MONFALCONE, ki je bil tudi klub gostitelj, ter CIVIDALE-MANZANO, GRADISCA - CORMONS, GORIZIA MARIA THERESIA, GORIZIA HOST, GRADO, NOVA GORICA, VOGRSKO, ZEMONO IN DOBROVO.

Srečanja so se udeležili predsedniki vseh klubov, conski delegat Ladislav Šepec, guvernerji distriktov 108 TA1, TA2,TA3: Albert Ortner, Stefano Camurri Piloni,Francesco Sartoretto. 

Udeleženci srečanja smo si ladjo ogledali v dveh skupinah. Lioniste iz Slovenije je spremljal gospod Karlo Ferfolja iz Dobredoba, ki je zaposlen v tehničnem sektorju in je poznal odgovore na vsa podrobna tehnična vprašanja.

Ogled  smo zaključili s skupnim kosilom in druženjem v hotelu Palace v Tržiču. Naslednje srečanje bo naslednjo pomlad v Sloveniji.

 

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Na spletni strani LC Monfalcone si lahko ogledate fotografije, ki jih je posnel ing. Carotenuto in članek, ki ga je objavil.

Članek o podpisu pisma o nameri sodelovanja in prijateljstva je bil objavljen tudi v reviji Lion v Italiji. Za ogled celotnega teksta (stran 3 in 4) klikni tu.

 

Nadja Pahor Bizjak