E-mail Geslo  
Novice

Solidarietà fuoriserie 2010

Datum: 08-02-2010

Dragi prijatelj Lions,

LC Host Gorica drugo leto zapored organizira dvodnevni festival skupaj z otroki s posebnimi potrebami.
PDG Oscar Louvier je na uvodni seji v Feltrah že napovedal, bo projekt vključeval sodelovanje izven serijskih avtomobilov znanih znamk. Seveda, več kot bo avtomobilov, večja bo odmevnost dogodka, ne le na lokalni, temveč tudi na širši ravni. 

Zato se obračam nate, da mi sporočiš imena članov klubov ali znancev, ki imajo tak avtomobil in bi se lahko vključili v ta human dogodek in ga naredili še bolj pomembnega.

Seveda ste vsi člani klubov in vaši prijatelji dobrodošli, če želite sodelovati v pobudi (ki bo potekala 15. in 16. maja 2010).
Zahvaljujem se vam za vašo pozornost v prepričanju, da bo pobuda ovrednotena tudi s tvoje strani in s strani vaših članov ter vam pošiljam moje najboljše želje.

                                                                                               Alberto Pitch
                                                                                                 Predsednik
                                                                                            LC Gorica Host (I)

PS: za komunikacijo ali pojasnila prilagam moj mobilni telefon in telefon klubskega mojstra
 
Alberto Pitch 0039 320 3556669 (alberto.pich@virgilio.it)
Gianni Galeotto 0039 3289215841

 

 

Povzetek spremnega dopisa:

V juniju 2009 je naš klub promoviral dejavnosti posvečene ljudem s posebnimi potrebami, v katero smo poleg otrok in mladostnikov z obeh stani meje (Gorica in Nova Gorica) vključili tudi meščane Gorice in številne organizacije.

Prvi dan so se v popoldanskih urah zvrstile predstave tako »običajnih« kot handikapiranih otrok in mladostnikov. Predstava je izzvala navdušenje, začudenje in vzbudila zelo čustvene odzive pri številčni publiki v uglednem gledališču Verdi.

Naslednji dan je bil posvečen »močnim emocijam«. Hendikepirane otroke in mladostnike smo posadili v vozila tipa Ferrari, Bugatti, Pagani v spremstvu ostalih mladih iz Gorice. Po krožni vožnji je sledila pogostitev, ki so jo brezplačno prispevale organizacije z obeh strani meje, v akcijo se je vključila tudi znana Goriška restavracija, ki je poskrbela za obvezno »paštašuto«.

Podobne aktivnosti so se v preteklosti že odvijale na velikih avtodromih, nikoli pa v mestih, kot je Gorica.

Zaradi velikega uspeha v prejšnjem letu bomo dogodek organizirali tudi letos 14. in 15. maja. Da bo dogodek bolj odmeven in pomemben, želimo pripeljati avtomobile in udeležence iz čim širšega območja in zato obračamo na vas s prošnjo za sodelovanje.

 

 

Vsebinski prevod in posredovanje:

Nadja Pahor,

Tajnica LK Dobrovo