E-mail Geslo  
Novice

Krajše biografije članov ansambla Romantico Acustico

Datum: 29-03-2022

TANJA BABNIK - prof. voiolončela, koncertna violončelistka

Akademska glasbenica in odkar pomni, ji glasba pomeni neizčrpen vir življenjskega bogastva. Šolanje je zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani, odtlej pa je sodelovala v različnih prepoznavnih zasedbah: Ljubljanskem kvartetu violončel, Komornem orkestru Slovenicum, Camerate Labacensis, zasedbi Pro Arte, Mednarodnem simfoničnem orkestru Alpe Adria, Simfoničnem orkestru SNG Ljubljana, SNG Maribor in Orkestru Slovenske vojske. Tanja je dolgoletna članica simfoničnega orkestra RTV Slovenija in zadnja leta tudi direktorica Glasbene šole Valdorfske glasbene šole v Ljubljani.

MIHA ŠTOKELJ - prof. klavirja in koncertni pianist

Artist komorne zasedbe, korepetitor, profesor in koncertni pianist, je študij klavirja zaključil na Državnem konservatoriju P. I. Čajkovski v Moskvi. Kot solist ali član komornih zasedb je nastopal v Sloveniji, na Hrvaškem, v Rusiji in Italiji. Udeležil se je več mednarodnih mojstrskih tečajev priznanih klavirskih pedagogov, svoje znanje pa je potrjeval na številnih pianističnih tekmovanjih.

CARLOS VALDERRAMA - tolkalist

Tolkalist, ki prihaja iz Čila v Južni Ameriki in že od leta 1983 ustvarja v slovenskem prostoru. Že dolga leta je član plesnega orkestra NOVA, sicer pa je bil član legendarne skupine BIG BEN, s katero je posnel več vinilnih plošč in kaset, za katere je ansambel prejel tudi srebrni plošči. S prav tem ansamblom je sodeloval tudi na izboru za jugoslovansko Evrovizijo 1986 leta.sicer pa sodeluje kot tolkalist pri snemanjih raznih ansamblov, veliko pa sodeluje kot afro tolkalist na koncertih Gala Gjurina.

TINA DEBEVEC - magistrica solopetja, koncertna in operna pevka

Sopranistka je diplomirana etnologinja in magistrica solopetja. Kot pevka je aktivna tako na področju izvajanja klasične glasbe kot v bolj zabavnih glasbenih zvrsteh. Njene odrske izkušnje zajemajo recitale, operne vloge, solistične nastope v sakralnih delih, a tudi nastope z narodno zabavnimi ansambli. Na opernem odru je poustvarila vlogo Sandrine v Piccinijevi operi La Cecchina, pa Prve dame v Mozartovi Čarobni piščali in Zale v mini operi La petit caffe Teje Merhar. Kot solistka je sodelovala pri izvedbah Bachove in Fauréjeve sakralne glasbe, redno nastopa z različnimi orkestri in sestavi, kot so Orkester slovenske vojske, Slovenski citrarski kvartet , simfonični orkester Cantabile itd.

DAVID ČADEŽ - magister solopetja, koncertni in operni pevec

Tenorist je solopetje študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Pie Brodnik. V vseh letih petja je dosegel osem zlatih in eno srebrno plaketo na regijskih, državnih in mednarodnem tekmovanju. Kot zborist je zaposlen ljubljanske opere, nastopa pa tudi kot solist. Kot solist je poustvaril vloge Basilia v operi Figarova svatba, vlogo Gherarda v koncertni izvedbi opere Gianni Schicchi z orkestrom RTV Ljubljana. Večkrat je nastopil s triom Čadež na Goriškem, sodeloval z orkestrom NOVA in goriškim pihalnim orkestrom ter drugimi glasbenimi sestavi in orkestri v Sloveniji in tujini.

VLADIMIR ČADEŽ - prof.petja , koncertni in operni pevec

Diplomiral na Ljubljanski akademiji za glasbo iz pevske pedagogike. Rojen v Solkanu 1966 leta v glasbeni družini. S petjem se ukvarja od malih nog. Že v otroštvu je kot solist dosegal mednarodna priznanja. Pel je v Big Ben kvartetu, s katerim je posnel veliko vinilnih plošč, kaset in zgoščenk za katere je ansambel prejel tri srebrne plošče, takrat še v obsegu države Jugoslavije. S skupinama je gostoval v ZDA, Avstraliji, Kanadi in domala celi Evropi. Leta 1986 je sodeloval na izboru za pesem Evrovizije takratne Jugoslavije. Na izboru za evrovizijsko pesem je v novi državi Sloveniji prepeval dvakrat. Bil je član zbora RTV Slovenija. Pel je v opernih ter operetnih predstavah, sicer pa se posveča pretežno koncertnemu petju. Pretežno se posveča samospevom domačih in tujih avtorjev. Posnel je tudi zgoščenko z simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, gostoval je tudi s simfoničnimi orkestri v tujini. Leta 1994 je bil dobitnik 1. nagrade na tekmovanju (TERZO CANTO LIRICO 1994, član komisije je bil tudi Alfredo Craus). Petje poučuje na Glasbeni šoli Nova Gorica. Je tudi umetniški vodja kvinteta Quercus in vokalne skupine Chorus 97 ter Pobratimije. Od leta 1996 pa je bil na mestu prvega tenorja član svetovno priznanega vokalnega ansambla Slovenski oktet - SLOVENIAN MASTERSINGERS, s katerim je od 1996 posnel štiri zgoščenke, prepeval v najimenitnejših dvoranah sveta. Zgodba je dolga čez petdeset let, odkar se priimek Čadež pojavlja v Slovenskem oktetu, oče Danilo je bil član od 1966 pa do 1996, Vladimir pa je od takrat nadaljeval poslanstvo do leta 2017.