E-mail Geslo  
Novice

Praznujemo - praznuj in degustiraj z nami

Datum: 01-01-2021

Dne 28.12.2020 ob 19. uri  smo izvedli spletno degustacijo izbranih vin. LK Dobrovo je sicer najbolj poznan po svojem  tradicionalnem martinovanju (v živo seveda), ki se ga udeležujejo v velikem številu lioni iz celotne Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Žal pa tega dogodka zaradi epidemije letos ni bilo mogoče izvesti. Zato se je v klubu, kot nekakšen obliž na rano, in seveda tudi kot edina možnost,  proti koncu leta pokazala  spletna izvedba degustacije izbranih vin iz Vinske kleti Goriška Brda.

Zakaj tudi praznujemo? Ne le zaradi božičnih in novoletnih praznikov, temveč, ker je bil LK Dobrovo pred dvajsetimi leti, 24. oktobra 2000,  vpisan V LCI.  Res pa je, da je bil klub ustanovljen že 4. junija 1999, istega leta 28. decembra pa vpisan v Ajpes in registriran kot društvo.  Ustanovni večer pa je potekal 2. junija 2001. Tako naš klub vsako obletnico pravzaprav praznuje dve leti. Zgodbo o ustanovitivi in življenju kluba si lahko ogledate v predstavitiv na tej povezavi.

Spletne degustacije se je poleg članov kluba in njihovih družinskih članov  udeležilo še  kar nekaj članov drugih klubov in gostov:  Murska Sobota, Novo mesto, Ljubljana-Ilirija, Nova Gorica, Soča Kobarid, Vogrsko, Ljubljana, Konjice in Slovenj Gradec.  Udeležence je nagovoril tudi guverner D-129 Danilo Tomšič. Vsi  udeleženci so imeli pred svojimi računalniki tri prave steklenice: Penečo Rebulo, Bagueri Chardonay  in Krasno rdeče. Degustacijo je vodil glavni enolog Vinske kleti Dobrovo Darinko Ribolica. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami je vse  popeljal od enega do drugega vina.  Po koncu uradnega dela pa je odgovarjal na zelo različna in zvedava vprašanje  udeležencev degustacije. Vprašanj kar ni bilo konca, a je prav ta možnost dodatno prispevala k uspehu dogodka. Zbrana sredstva bo klub namenil družinam v stiski.

Srečno v letu 2021!

MB