E-mail Geslo  
Novice

S skupnimi močmi za briške otroke

Datum: 19-01-2019
Skupina IDAS
Skupina IDAS
Razstava z natečaja Plakat miru
Razstava z natečaja Plakat miru

Lions klub Dobrovo vstopa v dvajseto leto delovanja. Otroci in mladi so v zadnjem desetletju skupina, ki jim posvečamo največ pozornosti. Podpiramo preventivne dejavnosti, spodbujamo njihov razvoj in blažimo socialne stiske.

Sodelovanje z Osnovno šolo Alojza Gradnika poteka predvsem na dveh področjih. Njihove učence smo povabili k sodelovanju na največjem mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru, kjer mladi z vsega sveta vsako leto ustvarjajo na določeno temo miru.

Zaposleni na briški šoli najbolj vedo, kateri otroci potrebujejo poleg ostalega tudi finančno pomoč. Zato že leta sodelujemo s šolo in doniramo v šolski sklad za otroke, katerih družine se znajdejo v stiski. Zaradi socialne stiske noben otrok ne bi smel ostati doma, ko gredo sošolci v šolo v naravi, na ekskurzijo, ali celo, brez toplega obroka. Otroci si niso izbrali, v kakšen svet se bodo rodili. Otroci so poleg invalidov in starostnikov najbolj ranljiva družbena skupina, ki si zasluži posebno skrb. Zato smo v petek, 18. janaurja 2019 organizirali dobrodelno prireditev, da bo sonce sijalo enako toplo in svetlo za vse otroke. Celoten izkupiček prireditve, 2225 evrov, smo tako namenili Šolskemu skladu OŠ Alojza Gradnika Dobrovo.

En sam človek lahko naredi nekaj, s skupnimi močmi pa lahko naredimo veliko več. Zato se zahvaljujemo Občini Brda in Zavodu za turizem, kulturo, mladino in šport za prostor in pomoč pri organizaciji, vaški skupnosti Vipolže za redarstvo, cvetličarni Nataša za cvetje. Posebna zahvala gre članom amaterske gledališke skupine IDAS iz Neblega. Iskrena hvala vsem ljudem dobrega srca, ki so z materialnim prispevkom, delom ali dobrodelnim prispevkom pripomogli k uspehu dobrodelnega večera.