E-mail Geslo  
Novice

MEDSEBOJNO POVEZANI – ZA PRIJATELJSTVO IN MIR

Datum: 04-09-2009
Prvo neuradno srečanje. Od leve: Miran, Giorgio, Romano, Branko
Prvo neuradno srečanje. Od leve: Miran, Giorgio, Romano, Branko
Začetki sodelovanja med Lions klubom Dobrovo in Lions clubom Gradisca-Cormons iz Italije segajo nekaj let nazaj. Tesnejše vezi sodelovanja so se stkale v lionističnem letu 2007/08, ko je klubu predsedovala Hedvika Jelinčič. Prvi neformalni stiki med Francotom, Nadjo in Ivanom se postopno širijo med člane obeh klubov.
22. decembra 2007 smo se zbrali na mejnem prehodu Plešivo, kjer smo skupaj proslavili padec administrativne meje. Člani obeh klubov se medsebojno spoznavajo na dogodkih obeh klubov.
Letos smo jih obiskali dvakrat in sicer decembra na njihovem charter nightu ob 25-letnici delovanja njihovega kluba ter julija ob menjavi predsednikov. Njihovi člani pa so se nam pridružili na Martinovanju in na charter nightu ob 10-letnici kluba.

Ker geografsko ležimo ob meji z Italijo, se klubi na Primorskem medsebojno povezujejo čez državno mejo. Člani Lions kluba Gradisca-Cormons so dali pobudo, da bi sodelovanje na ravni klubov razširili in se povezali na ravni obeh con, ki se raztezata ob meji. Sodelovanje bi koordiniral skupni odbor, ki bi vsako leto pripravil skupni dogodek za člane vseh Lions klubov.
O tej pobudi smo se pogovarjali na neuradnem srečanju 5. avgusta 2009 v zasedbi: Branko Dolenc, regijski predsednik, Romano Stacchetti, delegat cone, Miran Bizjak, predsednik LK Dobrovo, Giorgio Bressan, LC Gradisca-Cormons in Nadja Pahor Bizjak, LK Dobrovo.