E-mail Geslo  
Novice

Poletje ob Soči 2009 – aktivnosti vredne podpore Lions kluba Dobrovo

Datum: 21-08-2009
Zaključna prireditev Poletja ob soči
Zaključna prireditev Poletja ob soči
 Miro Cerar
Miro Cerar
Uspešni kajakaši
Uspešni kajakaši
Podelitev medalj in spomiskih majic
Podelitev medalj in spomiskih majic
Utrinek Poletja ob Soči
Utrinek Poletja ob Soči
Športno društvo Sonček ima prepoznavno in bogato tradicijo dela z mladimi predvsem na rekreativno-športnem področju. V bližnji in širši okolici so poznana Sončkova zimovanja, poletni košarkarski kamp in »Enajsta šola pod Solkanskim mostom« oziroma Poletje ob Soči, pa tudi organizacija počitnic za otroke iz Sarajeva. Mogoče je javnosti manj znano, da je Miran Franko, duša in promotor gibanja za zdravo preživljanje prostega časa, omogoča udeležbo v različnih dejavnostih tudi otrokom iz socialno šibkih družin, ki ne morejo plačati niti ekonomska prispevka, ki je s pomočjo sponzorjev in prostovoljcev najnižji možen. Ker Miran s svojo skupino zanesenjakov poskuša nekako poskrbeti za vsakega otroka, smo se člani Lions kluba Dobrovo odločili, da del sredstev, ki smo jih zbrali z največjo akcijo kluba, martinovanjem, namenimo športnemu društvu Sonček za sofinaciranje udeležbe otrok iz socialno šibkih družin v športnih programih društva.

Letošnjega Poletja ob Soči se je v petih tednih udeležilo preko 200 otrok iz širše Goriške. Z »učitelji« so spoznavali različne športe, se udejstvovali v različnih dejavnosti, spoznavali številne zanimive goste ter se preizkusili v prvih zavesljajih na Soči. Da ni v Enajsti šoli pod Solkanskim mostom nikoli dolgčas so pričali tudi panoji, kjer so mladi prestavili utrinke. V petek, 21. avgusta se je poletje ob Soči zaključilo s slovesno podelitvijo spominskih medalj, majic, priročne torbe, frisbija in zgoščenke s fotografijami. Slovesnosti je posebno noto promociji športa dal častni gost, olimpijec Miro Cerar.

Danes so bili zmagovalci vsi, otroci, organizatorji in sponzorji.. Izvedba dejavnosti pomeni zmago entuziazma nad brezbrižnostjo sodobnega vsakdana. Bravo ekipa Poletja ob Soči in naj vam uspe čimveč otrok zadrogirati z žogo, kot pravi moto društva »Žoga je najboljša droga«.