E-mail Geslo  
Novice

Srečanje z lioni LK Celovec

Datum: 15-09-2014

 Člani štirih klubov 4. cone smo se odzvali povabilu LC Klagenfurt in se v soboto, 13. septembra odpravili na izlet po Koroški. Izlet smo v coni organizirali v sodelovanju z lionom Johannom Ursitzcem, koroškim Slovencem, članom LK Zemono in člani LK Dobrovo. Izleta so se udeležili tudi člani LK Idrija, Zemono in Nova Gorica.

Na celodnevnem izletu smo si ogledali bogato okrašeni cerkvi Marija na Zili in cerkev Gospe svete. Nekateri z dvigalom, drugi pa peš smo se povzpeli na grad Ostrovica in si s slovenskim vodičem ogledali muzejske zbirke ter se seznanili z grajsko zgodovino. Videli smo prestol na Gosposvetskem polju in stopili na mesto, kjer je nekoč na Krnskem gradu stal knežji kamen. Ogledali smo si tudi poslikave slikarja Omana v cerkvi na Plešivcu.

Pozno popoldne smo se udeležili dobrodelnega Prvega praznika vina. Predsednik LK Klagenfurt je sloveske lione pozdravil s kratkim nagovorom v slovenščini. Predsednika LK Dobrovo Matjaž Klemenc in LK Zemono Jurij Premrl sta predsedniku Rudiju Plantonu izročila priložnostna darila.

Stike s Celovškim klubom smo navezali ob izletu članov naše cone v decembru 2012, kjer smo obiskali njihovo adventno stojnico s kuhanim vinom. Pogovor med takratnima predsednikoma klubov Nadjo Pahor Bizjak in Arnoldom Wurzerjem je privabil 27 članov njihovega kluba, da so se novembra 2013 udeležili martinovanja LK Dobrovo. Arnold na je zaupal, da jih je prav udeležba na martinovanju navdihnila za organizacijo Prvega praznika vina.

Prijatelja Johann in Tanja sta nam za zaključek izleta gostoljubno odprla vrata svojega doma, kjer smo z druženjem zaključili ta res prijeten dan. Deževalo je, a naš da bil obsijan s soncem dobre volje in pozitivne energije, tako da smo to komaj opazili.

 

Nadja Pahor Bizjak, predsednica 4. cone