E-mail Geslo  
Novice

Tečem, da pomagam

Datum: 23-04-2013

Tečem, da pomagam

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica ter Lions klubi severne Primorske organizirajo dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev Tečem, da pomagam.

Srečanja, ki bo v nedeljo, 19. maja 2013 med 9. in 12. uro, se v obliki rekreativnega teka ali pohoda po novogoriških mestnih ulicah lahko udeležijo odrasli in otroci. Start je na stadionu v novogoriškem Športnem parku, proga za tek ali hojo pa poleg atletske steze vključuje še Bazoviško, Erjavčevo, Cankarjevo in Rejčevo ulico.

Udeleženci bodo ob koncu te športno-rekreativne preizkušnje lahko pretekli ali prehodili nogometno igrišče z zavezanimi očmi, z uporabo bele palice ali pa ob pomoči spremljevalca.

Poleg takšne izkušnje s svetom teme bo obiskovalcem prikazana tudi resnična, za vsakdanje gibanje nujna uporaba bele palice, spoznali bodo pse vodiče, na stojnicah se bodo s svojimi dejavnostmi in oblikami pomoči predstavili Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Lions klubi severne Primorske in druge neprofitne organizacije.

Ob doniranem prispevku 5 evrov za odrasle in 2 evra za otroke dobi vsak udeleženec štartni kartonček, na ta način zbrani denarni prispevki pa bodo namenjeni izvedbi programov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica ter Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Generalni pokrovitelj prireditve je Mestna občina Nova Gorica.

Vljudno vabljeni na ta zanimiv in enkraten dogodek.