E-mail Geslo  
Novice

Nagrajenci likovnega natečaja Vonj po Brdih

Datum: 12-06-2009

Nagrajenci likovnega natečaja Vonj po Brdih 

Osnovna šola Dobrovo

Kategorija 4. + 5. razred

Nagrada:

Zala MajheničZala Majhenič
Mentorica: Valentina Kolenc
Hiša, konkretna in prepoznavna lokalni dediščini stavbarstva, je opredmetena v zahtevni tehniki laviranega tuša in akvarela. Motiv je preprost in na videz spontano upodobljen, a še posebej izstopa izjemna senzibiliteta učenke v opazovanju in upodobitvi specifičnih arhitekturnih detajlov ter v spokojnem razpoloženju, opredeljenem z nežnimi in transparentnimi barvami.

Priznanja:

Žan Kocina, Mentorica: Valentina Kolenc
Anže Štaholič, Mentorica: Helena Vendramin
Matjaž Bizjak, Mentorica: Helena Vendramin
Luka Bajc Dornik, Mentorica: Helena Vendramin
Mitja Vendramin, Mentorica: Helena Vendramin

6. + 7. razred

Nagrada:

Sara SkubinSara Skubin: Briški grič
Mentorica: Lidija Vodopivec
V tehniki barvnega linoreza je Sara opredmetila lastno videnje izseka tipične gričevnate briške pokrajine in urbane tipologije. Spokojnost, mir in tišina prevevajo gručasto vas na vzpetini, porasli z vinogradi in drevesi, tako prepoznavnimi Goriškim Brdam.

Priznanje:

Veronika Zagožen, Mentor: Vid Jug

8. + 9. razred

Nagrada:

Vanesa KlinecVanesa Klinec: Sladke, rdeče češnje
Mentorica: Lidija Vodopivec
Češnje, simbol in prepoznavni proizvod Goriških Brd, so osrednja tema preproste, a učinkovito privlačne kompozicije Vanese Klinec. V zvrsti grafike je z odtiskovanjem izbranih dveh osnovnih barv: rdeče in zelene na črnem ozadju še poudarila vabljivo sočnost sadeža in na svoj način še dokumentirala za spomladanski čas značilna opravila nabiranja češenj.

Priznanje:

Tomaž Sitar; Mentorica: Lidija Vodopivec

Srednje šole

Nagrada:

Andreja PeganAndreja Pegan: Vonj po Brdih
Mentor: Milovan Valič
Utemeljitev: Dvodimenzionalna površina platna je prostor subjektivne interpretacije konkretnega motiva, katerega navdih je le v segmentih prepoznaven v briški pokrajini in arhitekturi. Ta realni svet je skozi ustvarjalni proces shematiziran v geometrijsko občuteno mrežo, ki asocira na določene stavbne elemente in naravni relief Goriških Brd. Še posebno pozornost pa pritegne kolorit kot ključno izrazno sredstvo: izbrane hladne in tople barve in njihova niansiranja ustvarijo posebno atmosfero topline in presvetljenosti, kompatibilne genius loci briškega ambienta.

Nives Marvin