E-mail Geslo  
Novice

Obisk članov Lions Kluba Heilbronn iz Nemčije v Brdih

Datum: 09-10-2017

V soboto, 7.10.2017, smo na pobudo LK Gradisca sprejeli skupino članov Lions Kluba iz Heilbronna v Baden-Würtemburgu. Nemški lionisti so bili gostje lionistiov iz Gradische in so izrazili željo, da obiščejo Brda (ki so jih nekateri člani že obiskali) in se srečajo tudi s člani našega kluba.

Srečanja smo se udeležili člani Lions Kluba Dobrovo: Vesna, Vilenka, Albin, Ivo in Franjo. Miro H. je opravil levji delež pri organizaciji tega srečanja, kar je bilo odločilno za uspešno in lepo druženje treh klubov!

Srečali smo se v Šmartnem v sončnem in toplem popoldnevu in po medsebojni predstavitvi odšli na ogled vasice Šmartno. Vodila nas je Helena Simčič, ki je v nemščini predstavila vas in prevajala nagovore in pogovore med nami in gosti. Nad lepoto vasi, urejenostjo in čudovito okolico so bili navdušeni.

Ogled smo zaključili v Briški hiši z degustacijo olja, vina, mesnin in ovčjega sira iz višjih delov Goriških Brd. Degustacijo je v nemščini vodila Vesna. V izredno prijetnem vzdušju smo si nemški in naš klub izmenjali klubske zastavice in priložnostna darila. Predsednici sem pojasnil zanimivo povezavo njim bližnjega kraja Lauffen am Neckar s Slovenijo. V tem kraju je Primož Trubar začel svoje bivanje po drugem izgonu/begu iz Kranjske. Če bomo šli na pot do tja, jim lahko vrnemo ta prijazen obisk. LK Heilbronn nam je prinesel vino iz vinorodne okolice mesta, ki ga bomo kmalu pokusili.

Naslednja postaja je bil grad Dobrovo, kjer nas je pričakal župan Brd Franc Mužič, za tolmačenje pa je ponovno poskrbela Helena Simčič. Po prijaznem razgovoru ob lionističnem spominskem kipu in izročitvi daril nas je župan odpeljal v vinoteko, kjer je spet Vesna imela (v nemščini) lepo predstavitev pokušanih vin. Po tem smo na županovo vabilo zaključili druženje za mizo s pokušino odličnih vin, za kar je poskrbel mojster te stroke Ivo. V veselem vzdušju, ob zadovoljnem županu in prešernih gostih smo se razšli.

Zahvala in pohvala za popolno in nesebično delo pri uspešni organizaciji in izvedbi tega srečanja gre enakovredno Mirotu H., Vesni in Ivotu. Za  vso podporo pred in na srečanju pa se zahvaljujem vsem članom, ki smo se tega udeležili.

 

Franjo Bizjak

predsednik kluba

 Foto galerija